Jestem osobą, która zawsze wyznacza sobie konkretne cele
i stara się pewnie dążyć do ich realizacji. Celem, który obecnie przed sobą postawiłam, a zarazem jednym z moich największych życiowych marzeń, jest otworzenie i prowadzenie własnej działalności gospodarczej w formie dobrze prosperującej i cieszącej się renomą oraz uznaniem klientów restauracji. Wybór z mojej strony takiego właśnie rodzaju działalności wynika z moich zainteresowań. Od wielu już lat pasjonuje mnie gotowanie i poznawanie kuchni różnych krajów i narodowości. Dotychczas swoją pasję realizowałam jedynie w domu dla potrzeb własnych i swojej rodziny. Teraz postanowiłam jednak uczynić moje hobby także sposobem na życie i stąd wziął się właśnie pomysł otwarcia własnej restauracji.
Restauracja "Dobre Jadło" kieruje do swoich klientów niezwykle bogatą i zróżnicowaną ofertę konsumpcyjną. W menu znajdą się potrawy charakterystyczne dla wielu różnych kuchni z całego świata, w tym m.in.: kuchni włoskiej, francuskiej, greckiej, śródziemnomorskiej, tradycyjne potrawy kuchni polskiej, a także dania regionalne. Ponadto, naszym celem jest umożliwienie klientom spędzania czasu miło i w przyjemnej atmosferze, co też chcemy osiągnąć dzięki odpowiednio zaprojektowanemu i wyposażonemu wnętrzu naszego lokalu.
1. Koszty poniesione na niezbędne inwestycje
- Koszty napraw, remontów i zakupu wyposażenia, w tym:
3 200,00 zł
19 000,00 zł.
WSZYSTKIE KOSZTY RAZEM: 48 000,00 zł.
Główne założenia działalności:
- podstawowym celem firmy jest prowadzenie działalności handlowo-usługowej o charakterze gastronomicznym;
- dążenie do zaspokajania wszelkich potrzeb i oczekiwań kulinarnych ze strony klientów
- uzyskanie znaczącej pozycji na lokalnym rynku usług gastronomicznych;
- wejście firmy na rynek krajowy, a w przyszłości także zagraniczny i umacnianie tam swojej pozycji.
Klienci:
- Plan strategiczny przedsięwzięcia zakłada, że klientelę lokalu tworzyć będą osoby ze wszystkich grup wiekowych. Naszą ofertę kierujemy do osób o bardzo różnym statusie społecznym i sytuacji materialnej. Chcemy każdemu klientowi stworzyć realną możliwość skorzystania z naszych usług.
- Zgodnie z wymaganiami lokalnego rynku usług gastronomicznych, restauracja zamierza prowadzić określoną politykę cenową, która będzie polegała na ustalaniu cen na maksymalnie niskim poziomie, aby tym samym uczynić ofertę atrakcyjniejszą i pozyskać sobie nowych klientów. Będziemy dążyć do tego, aby pomimo sukcesywnego rozwoju firmy i poszerzania dostępnej oferty, nasze ceny pozostały niezmienione. Obecnie nasze ceny są jednymi z najniższych w okolicy, co pozwala nam skuteczniej pozyskiwać klientów o różnym statusie majątkowym.
Załóż darmową zbiórkę pieniędzy dla siebie, swoich bliskich lub potrzebujących!