FUNDACJA KREATOR
#Pogotowie gastronomiczne dla służb i szpitali to grupa, która zawiązała się bardzo spontanicznie z potrzeby pomagania i z potrzeby przeżycia stanu epidemiologicznego w sposób wyjątkowy tj. w sposób zapewniający wykorzystanie swojego czasu na organizację pomocy potrzebującym. Myślą przewodnią grupy jest wsparcie tych, którzy wystawieni są na pierwszy ogień walki z koronawirusem, którzy za nas narażają się czyli wszyscy medycy i służby państwowe.
Grupę #gastrowarszawa stanowią ludzie, którzy na co dzień kierują się uczynnością, empatią i zaangażowaniem.






Codziennie też do ich przygotowania zużywamy około 200 kg warzyw, 40 kg mięsa, 20l oleju, 30kg ryżu/kaszy/makaronu/ziemniaków. To wszystko pakujemy w 500-800 jednorazowych pojemników na zupę i 500-800 jednorazowych pojemników na drugie danie. Wszystko, co mamy jest od ludzi dobrej woli: Producentów, Hurtowni, małych i średnich Firm, Giełd, Bazarów, Piekarni, Rolników. 









